mhaberbremen.com

SPD'nin adayı Recai Aytaş mhaberbremen'e konuştu

SİYASET

Mayıs ayında Bremen eyaletinde yapılacak milletvekili seçimlerine Sosyal Demokrat Parti (SPD)'den aday gösterilen Recai Aytaş, Almanya'da göçmenlerin kağıt üzerinde aynı olduğunu ama gerçek yaşamda ayrımcılığa uğradığını söyledi. Aytaş, mayıs ayında yapılacak seçimlerde SPD için destek istedi.

Mehmet UZUN / BREMEN

ALMANYA'NIN Bremen eyaleti 14 Mayıs'ta seçime gidiyor. Eyalet parlamentosu yapılacak seçimle yenilenecek. 4 yılda bir yapılan seçimler için adaylar belirlendi, yol haritaları çizildi. Ve partiler çalışmaya başladı. SPD'nin milletvekili adaylarından birisi olan 57 yaşındaki Recai Aytaş, seçilmesi halinde sıra dışı bir milletvekili olacağını söyledi. 21. sıradan aday gösterilen Aytaş, bir göçmen kökenli olarak göçmenlerin tüm sorunlarını yaşayarak çok iyi bildiğini söyledi. Almanya'da ayrımcılık olduğunu söyleyen Recai Aytaş, “Ben de bir göçmenim. Göçmenlerin yaşadığı tüm ayrımcılıkları bende yaşadım. Bu nedenle sorunları çok iyi biliyorum. SPD olarak zaten ayrımcılığa karşıyız. Göçmen ve göçmen kökenliler Almanya'da kağıt üzerinde aynı olsa da gerçek yaşamda bu farklı. Gerçek hayatta ayrımcılık var. Bunu bir ev kiralamada, iş başvurusunda ve buna benzer olaylarda görebiliyoruz” dedi.

BOVENSCHHULTE İLE ÇOK GÜÇLÜYÜZ

SPD'nin başbakan adayının şu anki eyalet başbakanı ve belediye başkanı Dr. Andreas Bovenschulte olduğunu, SPD olarak dört yıl önce CDU'ya kaptırdıkları birinciliği tekrar alacaklarını vurgulayan Recai Aytaş, “Güçlü bir başbakan adayımız, çok iyi çalışan bir meclis grup başkanımı var. Başbakan adayımız halk tarafından çok sevilen ve bir o kadar da iyi projeler üreten bir insan. Seçim çalışmalarına başladık. İnanıyorum ki kazanacağız. Ben meclise girersem sıra dışı vekil olacağım. Göçmenlerin ne sorunu varsa meclis kürsüsünden dile getireceğim” dedi.

ALMAN VATANDAŞLIĞINA GEÇİŞLERİ KOLAYLAŞTIRIYORUZ

Bremen eyaleti olarak Alman vatandaşlığına geçişleri kolaylaştırmak için kampanya yaptıklarını, bu kampanyayı da kendisinin yürüttüğünü belirten Aytaş, “Vatandaşlığa geçişi kolaylaştıran kanunlar çıkarıldı. Vatandaşlık için en az 5 yıl Almanya'da bulunmak, işinin olması ve kendisi anlatacak kadar almanca konuşabilmek. Başlayan kampanya sonrası bin 400 dolayında olan başvurularlar 7 bine kadar çıktı” diye bilgi verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.